понеділок, 27 червня 2022 р.

Ділимося результатами роботи Школи ІТ НМЦ ПТО у Сумській області у 2021/2022 році


2021/2022 н.р. видався важким для нашої області, але НМЦ ПТО у Сумській області та Школа розвитку ІТ-компетентності продовжують працювати.

У 2021/2022 н.р. в рамках Школи розвитку ІТ-компетентності НМЦ ПТО у Сумській області проведено:

  •  5 онлайн-майстер-класів;
  •  2 дистанційні курси.

Тематика онлайн-майстер-класів стосувалася удосконалення компетентностей щодо: 

  • створення та можливостей використання навчальних інфографік, інтерактивних плакатів, «живих» інструкційних карток, інтерактивного контенту в освітньому процесі; 
  • конструювання онлайн-тестів 

Розглядалися безкоштовні додатки та сервіси Venngage, Thinglink, Testmoz, Google Doc, Genually (видано 273 сертифікати). 

Записи майстер-класів можна переглянути на каналі Школи ІТ в YouTube. Також там можна зареєструватися на наступні майстер-класи та отримати сертифікати про підвищення кваліфікації.

Під час онлайн-курсів слухачі опановували компетентності створення електронного портфоліо, створення навчальних відеоматеріалів (видано 37 сертифікатів). Зареєструватися на навчання можна на сайті Школи ІТ.

У 2022 році НМЦ ПТО у Сумській області для здійснення дистанційного навчання впроваджено платформу Moodle, тому слухачі курсу «Сучасне портфоліо педагога: навіщо і як розробляти?» навчалися у новому форматі.

Як результат навчання у Школі розвитку ІТ-компетентності педагогами ЗП(ПТ)О розроблено:

- більше 50 інтеративних інфографік для подання нового навчального матеріалу, візуалізованих опорних конспектів уроків;

- більше 60 інтерактивних плакатів для дистанційних та змішаних уроків;

- більше 70 онлайн-тестів, створених у конструкторі Testmoz;

- більше 60 інтерактивних презентацій, зображень, вікторин та ігор у додатку Genually; 

- більше 30 навчальних відеороликів . 

Кращі роботи слухачів можна переглянути на каналі Школи ІТ в YouTube (список відтворення "Роботи слухачів"). 

Загалом у 2021/2022 н.р. році видано 310 сертифікатів про успішне навчання за різними формами у Школі розвитку ІТ-компетентності НМЦ ПТО у Сумській області

За участю Школи ІТ розроблено матеріали онлайн-курсу «Технічне обслуговування, налагоджування та ремонт освітлювальних електроустановок» за професією «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», що завантажені на платформу Moodle.

Розроблено та поширено серед педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти електронний методичний дайджест, що містить відеоінструкції щодо створення та використання електронних тестів, онлайн-дошок, відеороликів, слайд-шоу, прямих трансляцій, додатків GOOGLE WORKSPACE FOR EDUCATION тощо.

Дякуємо усім і кожному за участь та підтримку!



Немає коментарів:

Дописати коментар